tisdag 25 februari 2014

-

Idag är det asfint väder och vi ska fira detta med att åka till Lund och växla pengar, hämta papperspåsar på återvinningscentralen, och handla mat.

Oh the joy of being an adult!

måndag 24 februari 2014

Igen

Ett litet blogginläg kommer lastat.

Tja jag sa ju att jag skulle komma med en update när något klarnat till lite. Och ja en sak har ju faktiskt klarnat till och det är att jag har fått ett jobb under mars månad, det är inte hej jag har blivit miljonär men det är i alla fall ett steg på vägen till något!
Jag vet att förra inlägget var ganska deppigt men saker och ting är kanske lite ljusare nu, mycket handlar ju också om perspektiv och attityd, och den gången kändes det som att allt bara var åt helvete. Men mycket kan lösas med dedikation, samtal, frågor och lite hopp. Så förhoppningsvis ska detta lilla jobb leda mig till mer och sedan förhoppningsvis en stadig grund för oss båda.
Jag har inte mycket mer att säga er, det är så skönt att våren är på väg, eller kanske till och med är här? Och känslorna spirar som vanligt, ju mer ljus desto mer inspiration och desto mer trånande efter det här kreativa. Jag tänkte ta tag i konsten på riktigt snart, jag har bestämt mig för att det är dags att våga, jag har en ide på hur det ska gå till, och vissa saker ska ske i små etapper, för att peppa upp mig själv och sedan ha mod nog att gå ännu längre. Ska försöka dela med mig så mycket jag kan här av det hela!

Jag känner också att jag vill fotografera mer, lite konstiga saker, poppiga, men också mörka och utelämnande, nej jag är ingen fotograf, men tycker att det är kul och ibland är det också väldigt kul när man skapar något själv oavsett om man är bra på det eller inte, det är kul att prova, att hitta ännu en nyans av sig själv. Och det är ju lite komiskt med tanke på att det jag har är en digitalkamera som inte är känd för sin kvalitet, och en iphonekamera som jag förlitar mig väldigt mycket på nuförtiden, och jag känner på något vis att får jag till en bra bild med den är det inte min förtjänst, det har ingenting med mitt konstnärliga öga att göra, utan det är kameran eller något filter.  Men vi får se, sålänge kan jag bara erbjuda de från iphonen.

Här är lite bilder från min senaste vecka – 14 dagar, fint väder med fin trädbild, vårskugga, en helg med Gabriel, avokado och lax, tortilliapizza och kladdkaka, stilren interiör, en god klubba som jag tyckte såg kul ut framför ljus skärm, en svan i en liten sjön nära oss, mumsmat, , selfies en sötdag och gratis tårta från maxi pga nyinflyttade, yey!









 

 
 



 
Schneider!

måndag 10 februari 2014

Sol

Tjolabola.
 
Fasen, tyckte att jag hade skrivit ett så bra inlägg, så försvinner hela skiten..
Jag orkar inte rekonstruera allt, kontentan var att jag måste ta tag i saker, men fastnar och gör annat istället. Vissa saker är måsten, och vissa är bara saker jag själv tycker ska prioriteras. Sedan är det svårt att ta till sig att man inte alltid har makten över allting i ens liv, ibland måste man bara vänta på besked, eller på ett nummer eller ett svar. Dock känns det som att jag låter andra vänta på mig i sin tur.
Personnummer, bilförsäkring, bankkonto, skatteverket, försäkringskassan, jobb, migrationsverket, Lund, meddelanden, pengar, mat. Det är så mycket jag kan räkna upp, men jag vet också att när det säger klick och den första goda nyheten trillar in, då löser sig de andra med ens, och jag bara väntar på en positiv sådan!
Att pengar ska vara på liv och död..
 
Något som inte är på liv och död däremot, (wiho nu ändrar vi humör), är min iphone och dess funktioner, kameran är verkligen helt okej, och jag använder den ganska ofta nuförtiden, istället för min riktiga, bilder är ju alltid roliga så här får ni en till bildbomb, boooom!!

Sen jan - idag
smarrig mad

 Snygg jag innan jag tog tåget för att fika med Nordström för sista gången på evigheter..
 

Skar mig i tummen men sken upp när jag fick på mig detta plåster!

 Var bjuden på schlagerfest hos Lina med hennes kille och dessa personer, asanice!
 


 
 Dagen efter åkte hela det bakfulla gänget till Ullared i jakt efter Ola-Conny och Morgan, en tjej i gänget hade haft Morgan i sitt knä en gång och verkade lagom nöjd med det hahah
 
En dag mötte jag solen och tog fram min inre Alien


 En dag spöade jag skiten ur Aris i scrabble, det var det som var planen i alla fall..
 
Igår kom min kära familj och hälsade på oss i stugan för första gången sedan vi flyttade in, vi fikade grekiskt och åt tacos och fem timmar senare var vi ensamma igen i en varm lite stuga med stora leenden på läpparna!
 
 Idag vaknade vi upp till det finaste solskenet, så vi drog till stranden och njöt av plusgraderna som till en början hade blivit hela 7,5 grader! Sååå underbart och vårigt och åhigt, vilken energi det gav!
 


Sedan blev jag nonchalant medan jag väntade på min gaj, en prinsessa väntar aldrig!





 
Sedan gick vi uuud!

 Lomma beach! Första besöket.
 






Med utsikt över trade center och Öresundsbron, kan ni skymta den?


 
Underbart, nu hoppas jag att imorgon blir lika bra. Ska åka och fira min pappa då!
Nästa gång tänkte jag skriva två små recensioner om två riktigt bra grejer, ja det var ju ett bra tag sedan. Fast det kanske dröjer ett tag, vid närmare eftertanke vill jag nog uppdatera när jag har fått en god nyhet, ja vi säger så!


söndag 9 februari 2014

Jamen, sue me

 
Hahahahaha!

Läs

Förresten måste jag nämna att den lilla novellsamlingen jag fick av Elsa i en av hennes tävlingar (med hennes egen inkluderad), var så bra! Jag läste ut dem alla på nolltid för att det inte gick att slita sig, så himla olika allihopa, och så väldigt målande och otroligt bra skrivet, läs dem!

Kärlek

Ibland inser jag att jag har allting jag behöver, fastän jag ofta tror att jag inte har någonting alls.
Och det är jag inte ensam om.