torsdag 31 juli 2014

handikappad

Yo.
Är utan mobil i en och en halv dag, och det påverkar mig redan. (på sätt och vis väldigt skönt men vill ändå alltid finnas tillgänglig ifall något händer). Glömde alltså laddare hemma - död mobil nu.

Ska bli så skönt när denna veckan är slut, då blir det MASSOR av dagar med syskon, mer tid att läsa, mer tid att skriva, mer tid att gottgöra den förlorade tiden med vänner. Jag är glad och nöjd.

Här får ni en bild av mig som inte har med inlägget att göra, mest för att gottgöra den tomma vita ytan.

onsdag 30 juli 2014

Ointressant

jag är så trött så trött, har gäspat hela dagen känns det som och druckit alldeles för mycket vatten så att jag mår illa. Sommar, jag älskar dig, men ibland blir jag lite trött på dig - jag vet skäms på mig..
Ska upp vid 6-tiden imorgon igen, hur jag ska klara det vet jag inte än, men det ska nog gå. Efter jobbet ska jag iväg till Skummeslöv, igen, fan så jag längtar!

Hoppas ni har en fortsatt niceig vecka! Får se hur det blir med uppdateringen i helgen, kanske om jag har ork.

fredag 25 juli 2014

Ny bok!

Det har blivit en del läsande den senaste tiden, vilket känns väldigt bra. Jag har alltid älskat att läsa men det verkar som att det blir svårare att hitta tiden ju äldre man blir. Två saker om det.

  • Kör just nu recaps och läser på spaning med Bridget Jones av Helen Fielding, parallellt med Onåd av JM Coetzee. Väldigt olika böcker uppenbarligen haha, men onekligen bra! Jag älskar Fieldings humor och Jones (antar att det inte behövs göra en presentation av boken) är svår att inte tycka om och känna igen sig i, nej det är inte tung litteratur men den bästa sortens humoristiska feel good böcker! Onåd handlar om en professor i Kapstaden som involverar sig i en student på universitetet han jobbar på, hon anmäler honom till slut för våldtäkt och han vänder på sitt liv i 360 - i stort sett.  

  • Idag köpte jag en bok jag har velat ha ett tag, jag läste hennes debut vilken är lite av en självbiografi blandat med humor och feminism, tyckte boken var väldigt bra och väldigt rolig och ville bara ha mer! Så idag på den ovanliga turen till mataffären, ehum, hittade jag hennes senaste i reahögen (skam!), och roffade den åt mig efter godkännande av pojkvän som tycker det är för mycket böcker just nu, hahaha. Får se hur länge jag klarar att hålla mig ifrån den! Har inte lite böcker som ska läsas..


Ut

Godmorgon! Ligger just nu i sängen och kollar på när min mamma ränner runt och packar! Älskar den där småstressen blandat med nervositet och pirr - den är så underbar och spännande och infinner sig alltid för mig när jag ska resa iväg, älskar det. Har pratat mycket med herrn om var vi skulle åka om och när vi kan, Indien lockar oss båda men ska man se till ekonomin är det omöjligt nu tyvärr. Fast helt ärligt skulle det mesta passa mig, värme och stränder vill jag ha, och niceig mat. Kanske blir Grekland i höst, hoppas det.

torsdag 24 juli 2014

dobidobido

sa jag att jag skulle vara ledig? iiih, så jäkla skönt. Känns som att jag ska iväg på semester. Men det ska jag inte, men pirrig är jag i alla fall!
Jag märker att det börjar bli ganska tomt på bilder här, ska bli bättre på det - riktigt trött på Iphonebilder om man säger så. Min känsla för fotografi kommer liksom inte riktigt fram med den, eh lol.. nej men det är mycket roligare när bilderna blir någorlunda vettiga!

Nej, nu ska jag äta chips och kolla lite serie.
Later alligators

onsdag 23 juli 2014

she works hard for the money so you better treat her right

Jag jobbar och jag jobbar, och jag läser lite och äter lite (eller ja ganska mycket). Imorgon kvar sedan en helt ledig helg som ska spenderas i Skummeslöv, riktigt nice!

tisdag 22 juli 2014

Pain in vain

Var på stranden här i Lomma igår. Tror ni jag tog några bilder eller? Eh nej.
Men såå skönt det var, det är en obeskrivlig känsla att vara i havet, simma och föras med vågorna - nästan något högre som jag inte kan hitta ordet till just nu (bästa är det med gigantiska vågor som smäller skiten ur en, då känner jag mig så jäkla levande).
Och jag kan ärligt säga att det börjat bilda sig någon form av mörkare vit färg på huden. Det är nice, har aldrig brytt mig om att sola eller vara brun direkt, men tycker att det är nice att ha lite färg och vara fräsch, men den får liksom gärna komma utan någon som helst ansträngning; BUS är alltså inte ens ett alternativ, kan tycka det är riktigt jobbigt efter ett tag att ligga och trycka i solen - då är jag hellre i vatten timme efter timme. 


Så ni som ligger dagar ut och in för att bli brunast, I don't get it.

sorgligt

Så jäkla patte

lördag 19 juli 2014

Grubb

Jag känner en inspiration som jag nästan är lite rädd för att röra i, kanske är det så när man inte vet vart man ska börja, och man kanske tror att det ska bli för känslomässigt.

det händer inte så ofta nuförtiden och därför känner jag att jag verkligen måste ta tillvara på den.
så många chanser och så mycket tid, men något tar emot, rädslan att man inte lyckas denna gång, fast man kommer på sig själv med att man aldrig riktigt har försökt, rädslan gav dig aldrig chansen.

till slut kommer man till en punkt där man måste inse om man kan klara sig på det eller inte, om det bara är en dröm och alltid kommer att vara det - eller i bästa fall ett intresse, eller om man faktiskt kan leva drömmen - livrädd.

ett projekt i taget, bocka av, utvärdera sedan hur det kändes och vad det gav dig.
jag vet att sann lycka inte kommer från konstformer, utan från relationer och balans, men ibland känns det som att det är det enda sättet.

onsdag 16 juli 2014

eh, hej?

Inspirationen tryter, inte mer än logiskt när det är sommar och allt och det kanske inte är datorn som lockar mest. Det påverkar inte mitt läsarantal dock, tycker bara det har visat en högre siffra den senaste tiden.. haha, men sedan är min och blondinbellas statistik på två helt olika planeter så det gör ingen större skillnad för mig i alla fall. Men nu sitter jag bara här med massor av frågetecken.

Jag har bloggat sedan jag var 17 år, och har nog fortsatt med det genom året för att det är ett intresse, det är avkopplande och ett sätt för mig att uttrycka vissa sorters känslor och idéer. Jag har varken påverkats/tryckts ner av de få kommentarer jag fått - då dem alltid har kommit så sällan. Självklart vill man ju veta att det finns någon där ute som tycker om det man gör, men ändå - det kanske är just därför jag fortsätter att tycka om det, för att jag inte blir påverkad av eventuell kritik el dylikt, då jag inte får någon feedback alls! haha. Det ger mig space för mig.

Så ska jag våga mig på att fråga? eller kommer jag bara se dum ut, hm...
äh!
vad skulle ni vilja att jag skriver om? Är det något ni vill veta? Var inte blyga!

måndag 14 juli 2014

Tillägg

I övrigt har jag haft en fin helg, fredagen var det jobb, lördagen likaså fast bara till tolv då vi skulle på fest lång uppåt helvete. Min vän Lina och hennes Martin har köpt ett underbart fint hus med lika underbar trädgård. Sammanlagt tog det oss nästan fem timmar att ta oss dit, pauser inräknat. Träffade hela släkterna och hade en väldigt bra kväll! De grillade ett helt jäkla vildsvin kan jag tillägga, svingott höhö.
Nu får vi se dock hur det blir att bo flera timmar bort från varandra, när det är sån distans så kan man inte bli annat än fundersam över hur fan man ska kunna hålla kontakten - i alla fall genom att ses. Men tror att vi löser det faktiskt <3

såhär såg bitchen ut, ser lagom dryg ut haha.

en enda sammanfattande bild från kvällen!
Så himla härligt när man samlar flera generationer av folk och man har så jäkla kul ihop!
 
Igår kändes inte lika bra, who would have thought.. körde hemåt och inom familjen, sedan fet korv med mos, gurkmajonäs och räksallad på det, för att sedan avsluta kvällen med fotboll och chips (tröttnade efter en halvtimme - inbitet fan..).

Imorgon blir det back to reality igen, jobb. Fast jag gillar denna verklighet, måste bara försöka se saker och ting på andra sätt.

Fynd

Är den bästa sorts shopping. Ja jag har shoppat lite igen, fy på mig.

Men detta kom jag hem, 150 kronas, superbra.

Älskar mönstret och passformen

Gosigos

Linnet ser gigantiskt ut där bakom, men är mindre än de andra haha.
Behöver jag ens nämna att kläderna är från H&M? Story of my Life.


bubblare:

MQ

Bikbok
 
Tycks som att jag har snöat in mig på randigt, fråga mig inte varför - jag är lika förvånad
 
That's all


torsdag 10 juli 2014

Lilac


Lediga Dagen har bjudit på:
  1. hundra selfies, som jag inte gillar att ta det ordet i min mun.
  2. tripp till bilservice och inte behöva betala överpris, good stuff.
  3. äta sujok (turkisk korv) på ett kebabhak precis över gatan på samma ställe
  4. kolla lite Erikshjälpen efteråt
  5. läsa bok
  6. klippa lite gräs
Den ska avslutas med mackätning, house of cards och chips.
Det lät väl mysigt!

Här får ni 3 bpm:s (bilder på mig , påhittat för stunden i brist på substitut för selfie)






skärp från ASOS
Linne från vem bryr sig
och kjol från River Island



torsdag 3 juli 2014

Disgrace

Jag läste en bok för sisådär ett och ett halvt år sedan, en bok som har satt sig i minne och som jag har påmint mig själv om att jag måste köpa någon gång - flertalet gånger.
Häromdagen kollade vi in Emmaus i malmö och bland tiokronorsböckerna hittade jag den, i perfekt skick.
Såg dessutom att den vann nobelpriset i litteratur för 11 år sedan, förvånar mig inte alls.